Tengerparti nyaralásból hazatérni nem tartozik a kedvenceim közé. Főleg akkor nem, ha előtte szinte teljesen kiürítettük a hűtőt és gyakorlatilag minden ehetőt felhasználtunk. Enni viszont akkor is kellene valamit, a bevásárlás azonban 35 fokban nem annyira lelkesítő. Ilyenkor fordulok a kamra felé, esetemben inkább nevezzük szekrénynek:), ahol tudom, hogy mindig találok egy-két alapanyagot, ami elég ahhoz, hogy egy négytagú családot megetessek. Akár több napig is.....
Fehérbabos, paradicsomos spagetti parmezános morzsával
2 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzervet egy nagyobb lábasba öntöttem, sóztam-borsoztam, löttyintettem bele egy kis olívaolajat, belereszeltem 2-3 fokhagymát és adtam hozzá sűrű, konzerv kókusztejet is, úgy fél-egy dl-t. Ha ezt furcsáljátok, akkor nyugodtan használhattok tejet vagy tejszínt is. Felforraltam, majd amikor már bugyogott, negyedekbe tördelve hozzáadtam egy nagy maréknyi spagettit. Kevergettem folyamatosan, mert hajlamos a leégésre, majd pár perccel később az alaposan átöblített babkonzervből is tettem bele. Ha netalántán úgy látnánk, hogy túl sűrű, akkor adhatunk hozzá forró vizet. Mikor késznek ítéljük, vegyük le a főzőlapról, keverjünk bele egy darab hideg vajat, ami selymessé teszi és fedjük le egy pár percre.
A tetejére egy szelet száraz kenyérbelet késes aprítóban összezúztam parmezánnal és egy kevés fokhagymával. Egyszerű, de annál nagyszerűbb:)