Mondtam, hogy szeretem. Vöröslencselevest eddig is heti rendszerességgel csináltam, de ez a savanyú káposztás verzió most annyira az én ízlésvilágomat tükrözi, hogy 3 napig is tudom enni egyhuzamban, anélkül, hogy megunnám. Habár elsőre riasztónak és nagyon furcsának tűnhet a savanyú káposzta, indiai fűszerek és kókusztej kombója, de higgyetek nekem és készítsétek el.
Szokás szerint először hagymát, legalább 4-5 fokhagymagerezdet, egy ujjnyi reszelt gyömbért pároltam olívaolajon, majd pár perc után tettem bele egy kiskanál őrölt koriandert, késhegyni cayenne-t, púpos teáskanálnyi kurkumát, kiskanálnyi őrölt római köményt és felkarikázott chili paprikát. Mivel a pulton megláttam 2 kis koktélparadicsomot, félbevágva azokat is hozzádobtam. Sóztam, borsoztam, majd amikor már megpuhult a hagyma, rádobtam egy nagy maréknyi savanyú káposztát és egy jó nagy bögrényi, alaposan átmosott vöröslencsét. Hozzáöntöttem egy konzerv sűrű kókusztej felét, vizet, hogy bőségesen ellepje (főzés közben pótolhatjuk, attól függően, ki mennyire szereti hígabban vagy sűrűbben). Lefedtem és alacsony lángon hagytam, hogy a lencse teljesen szétfőjön, a káposzta megpuhuljon. Serpenyőben jó sok olívaolajon pirítottam kockákra vágott száraz bagettet, amihez a legvégén hozzáreszeltem 2 fej fokhagymát, vigyázva arra, hogy ne égjen meg.