Sópehely

savanyú káposzta, még mindig

2020. február 04. - Sópehely

Mondtam, hogy szeretem. Vöröslencselevest eddig is heti rendszerességgel csináltam, de ez a savanyú káposztás verzió most annyira az én ízlésvilágomat tükrözi, hogy 3 napig is tudom enni egyhuzamban, anélkül, hogy megunnám. Habár elsőre riasztónak és nagyon furcsának tűnhet a savanyú káposzta, indiai fűszerek és kókusztej kombója, de higgyetek nekem és készítsétek el.

voroslencses_sav_kap_leves_1.JPG

 

voroslencse_leves_hozzavalok.JPG

Szokás szerint először hagymát, legalább 4-5 fokhagymagerezdet, egy ujjnyi reszelt gyömbért pároltam olívaolajon, majd pár perc után tettem bele egy kiskanál őrölt koriandert, késhegyni cayenne-t, púpos teáskanálnyi kurkumát, kiskanálnyi őrölt római köményt és felkarikázott chili paprikát. Mivel a pulton megláttam 2 kis koktélparadicsomot, félbevágva azokat is hozzádobtam. Sóztam, borsoztam, majd amikor már megpuhult a hagyma, rádobtam egy nagy maréknyi savanyú káposztát és egy jó nagy bögrényi, alaposan átmosott vöröslencsét. Hozzáöntöttem egy konzerv sűrű kókusztej felét, vizet, hogy bőségesen ellepje (főzés közben pótolhatjuk, attól függően, ki mennyire szereti hígabban vagy sűrűbben). Lefedtem és alacsony lángon hagytam, hogy a lencse teljesen szétfőjön, a káposzta megpuhuljon. Serpenyőben jó sok olívaolajon pirítottam kockákra vágott száraz bagettet, amihez a legvégén hozzáreszeltem 2 fej fokhagymát, vigyázva arra, hogy ne égjen meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://sopehely.blog.hu/api/trackback/id/tr8715448388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása