Sópehely

Az én túrós palacsintám

2020. február 17. - Sópehely

Ha nem zabkását készítek, akkor az esetek nagy többségében ezt a palacsintát: könnyű, egészséges és nagyon, nagyon finom. Ennél a palacsintánál nincs külön töltelék, hanem a túró (szemcsés túró, alias cottage cheese) maga a tészta fő résztvevője. Ráadásul hajdinalisztet teszek bele, ami tápanyagokban sokkal gazdagabb, mint fehér társa. Cukor egyáltalán nem is kerül hozzá, a tetejére tett gyümölcsök elég édességet adnak neki.

 

cottage_cheese_palacsinta.JPG

 

Ha csak 2 főre készítem, akkor egy 200 grammos cottage cheese-hez (Lidl) teszek egy negyed bögre hajdinalisztet, egy csipet sót és 2 tojás sárgáját. Belereszelem egy fél kezeletlen citrom héját is. A két fehérjét épphogy habbá verem ( nem viszem túlzásba, a lényeg, hogy ne legyen folyós) és beleforgatom a masszába. Ennyi a tészta. Felhevítek egy serpenyőt, nagyon pici olajat öntök bele (néha semmit, néha pedig vajon csinálom) és a masszából nagy evőkanálnyi adagokat teszek a forró serpenyőbe. Egy-két perc után már fordíthatom is meg őket egy sütőlapát segítségével. A másik oldalnak is adok ugyanennyi időt, majd szedhetem is ki őket egy tányérra. Általában erre is hasonló feltétek kerülnek, mint a zabkására, azaz gyümölcsök, mandula, dió, egy kis tört lenmag, görög joghurt, vagy kinek mi tetszik:)

 

cottage_cheese_palacsinta1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://sopehely.blog.hu/api/trackback/id/tr8515467470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása