A héten lettem 40 éves. Kell ennél jobb alkalom arra, hogy végre elindítsam azt a blogot, melyre nemcsak én, de a barátaim is évek óta várnak??
Tegnap este az az 5 lány volt itt vacsizni, akikkel több mint 30 éve vagyunk barátnők. Imádok nekik főzni, mert nincs náluk hálásabb közönség: Orsi, ez isteni, ennél finomabbat rég nem ettem, mikor írsz már blogot?????? Hát tessék, ajánlom nektek szeretettel. Az egyik fogás ez volt:
Sült koktélparadicsomos rakott padlizsán ordával
Szerencsére több lépésben is el lehet készíteni ezt az ételt, ami a kánikulában nem elhanyagolható tényező. Még előző nap megsütöttem a koktélparadicsomokat 200 fokra előmelegített sütőben, amíg a héja meg nem repedt és kapott egy kis színt. Az én sütőmben ez 30 perc alatt meg is történt. Mielőtt a sütőbe kerültek volna, alaposan megsóztam, megborsoztam őket, nagylelkűen locsoltam rá olívaolajat is és ízfokozás végett vágtam rá egy pár rozmaring-és kakukkfűágat is. Amíg sültek, előkészítettem a padlizsánokat is: felszeleteltem őket bő 1 cm vastagra, sütőpapíros tepsire fektettem őket, ők is kaptak sót, borsot, olívaolajat és a szeletek közé dobtam pár héjas fokhagymát is. Nekik elég volt a 180 fok is, mehettek a parik után ők is a sütőbe.
Másnap összeraktam őket egy sütőtálba. Alulra tettem a paradicsomból, majd következtek a padlizsánok, melyekre szeleteltem a meghámozott sült fokhagymákból, és bőkezűen morzsoltam rájuk az Erdélyből kapott ordasajtból. És csak raktam a rétegeket, amíg el nem fogytak a hozzávalók. A végén meglocsoltam a paradicsomos tál alján maradt olajos lével és lezárásként kaptak még egy adag reszelt parmezánt is, mert miért ne?!
180 fok elég is volt nekik, hogy fél óra alatt kellően összeérjenek az ízek. Most ropogósra sütött házi focaccia-val tálaltam, de hidegen is nagyon nagyon finom.
Boldog születésnapot nekünk!!!!