Sópehely

Sültpaprika-krémleves

2020. február 24. - Sópehely

Megörököltem (long story..) pár darab végnapjait élő kápia paprikát. Gondoltam, hogy ezt meg azt csinálok belőlük, ötletben nem volt hiány, csak időben. Szóval, mikor újból találkoztam velük, ötleteim száma szépen redukálódott, merthogy már csak a sütés jöhetett szóba. Mivel az éves februári megfázást mi sem kerülhettük el, evidens volt, hogy  levest készítek belőle. Mi mást? Jó sok gyömbérrel, chilivel, fokhagymával, hogy minél hamarabb magunk mögött tudhassuk ezt a fránya vírust. 

sultpaprika_kremleves_talban.JPG 

 

Csak úgy, á la nature , betettem a nagyon forró, 230 fokos sütőbe a kápia paprikákat. Kb. 10-15 perc után, mikor a héjuk kezdett feketedni és a lakásban égett szag terjengeni, kikaptam őket, egy hőálló tálba tettem és azonnal letakartam folpackkal. Pár perc után megadták magukat és könnyedén le tudtam húzni a héjukat.

sultpaprika_kremleves_hozzavalok.JPG

 

Meghámoztam és apróra vágtam egy kis 5 cm-es gyömbérdarabot, 3-4 fokhagymát és egy póréhagyma fehér részét. Felkarikáztam egy chilipaprikát is, de a magokat most nem tettem bele.  Lábosba tettem, adtam hozzá olívaolajat, sót, borsot és elkezdtem párolni. Pár perc után 1 kiskanálnyi római köményt is hozzászórtam. Egy nagyobb krumplit meghámoztam, kockákra vágtam és azt is hozzádobtam. Kallódott a hűtőben egy nagyobb darab paradicsom is, hát belekerült ő is. Átforgattam és felöntöttem egy kis maradék húslevessel (ha nincs, az is oké;)) és vízzel. Pár perc után ment bele a sültpaprika is. Mikor a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítettem, pirítottam tökmagot, vágtam petrezselymet és késznek nyilvánítottam. Az egész főzés nem volt több 25 percnél:)

sultpaprikakremleves.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://sopehely.blog.hu/api/trackback/id/tr7815489228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása